Veelgestelde vragen

Wir haben diese Seite noch nicht übersetzt. Wenn du neugierig bist, was wir hier zu sagen haben, kontaktieren du uns bitte.

Algemeen

Is Lolotte met het OV te bereiken?
Ja, maar het is niet de makkelijkste weg. Voor de deur van de camping stopt bus 66 richting Neede of Oldenzaal via Delden, bushalte Lolotte. Deze bus rijdt echter alleen van maandag t/m vrijdag en dan ook alleen in de vroege ochtend en in de namiddag. Reis met de trein naar station Delden en pak bij de bushalte bij het station bus 66 richting Neede. Kijk voor de huidige dienstregeling op www.9292.nl. Een andere optie is om met de trein naar het dichtstbijzijnde station af te reizen, en wel station Goor. Vanuit daar kun je dan of een taxi nemen of een fiets huren om de laatste 10 km naar de camping af te leggen.
Hebben jullie ook seizoensplaatsen of plek om een tiny house te bouwen?
Nee, die mogelijkheid bieden wij niet. Wij richten ons puur op kort toeristisch kamperen met een maximale verblijfsduur van 21 dagen. Dus geen seizoensplaatsen of de mogelijkheid om een tiny house of een andere vaste accommodatie op ons terrein te bouwen / plaatsen.
Kan ik bij jullie trouwen / een festival organiseren / mijn verjaardag groots vieren?
Tijdens ons seizoen kan dat sowieso niet. Wij zijn een camping voor gezinnen met jonge kinderen. Die komen voor de gemoedelijke sfeer waar ze ook kunnen genieten van een goede nachtrust. Een festival, bruiloft, reünie of andere festiviteit past daar gewoonweg niet bij. Buiten het seizoen in principe ook niet. We vinden het namelijk heel fijn om de vrije ruimte te hebben om door te bouwen aan Lolotte. Maar we zeggen nooit nee, want voor een supertoffe samenwerking dat aansluit bij ons concept en filosofie zijn we misschien te overtuigen. Dus stuur gerust een mail.

Voorzieningen

Hebben jullie ook een laadpaal voor elektrische auto's?
Nee, nog niet, maar hij staat wel op het verlanglijstje. In de tussentijd bieden wij een alternatief oplaadpunt aan; een standaard stopcontact aan de buitenkant van één van onze gebouwen. Zorg dus wel dat je de juiste oplaadkabel mee hebt als je hiervan gebruik wilt maken tijdens jouw vakantie. Het opladen via dit punt regel je bij de receptie. Het dichtstbijzijnde openbare laadpunt vind je bij ijsboerderij Dommerholt in Borculo.
Is er een winkel op Lolotte?
Nee, wij hebben geen winkel op ons terrein. Wel hebben wij een vergeten-boodschappen-weggeef-kast met wat basisvoorraad en al datgene dat medekampeerders voor anderen achterlaten. Voor boodschappen kun je terecht in het dorp Neede (5 km afstand van de camping). Daar vind je onder meer een bakker, groenteboer, kaaswinkel, slager, een Albert Heijn, een Lidl en de Jumbo. De beste slager uit de buurt vind je overigens in Diepenheim (6 km afstand van de camping), genaamd Kastelein, naast een kleine supermarkt. Een biologische winkel vind je in Hengevelde (5 km afstand van de camping). Op dinsdag is er markt in Neede en Hengevelde, op woensdag in Lochem en Borculo en op zaterdag in Diepenheim.
Kun je in jullie bar ook eten?
Naast drankjes en ijs, hebben wij slechts een kleine kaart in de bar met name gericht op de kleine lekkere trek. Denk aan tosti's, brownies, nachos, en dergelijke. Lekker maar simpel, zodat onze barmeiden en - jongens ook echt achter de bar kunnen staan, want wij hebben geen keukenmedewerkers of een kok in dienst. Wel proberen wij 1-2x in de week een foodtruck op ons terrein te hebben, zodat je die avonden wel wordt ontzorgd zonder van de camping af te moeten. Verder zijn er veel lieve restaurantondernemers in de buurt die graag een avond het koken van jou overnemen.
Mag je barbecueën op de camping?
Jazeker mag dit. Zorg er wel voor dat jouw barbecue van de grond afstaat en dat je geen gebruik maakt van open vuur/hout. Op vuur koken mag enkel en alleen boven de door ons aangelegde gezamenlijke vuurpitten.
Hebben jullie ook plekken die meer dan 4 ampère stroom bieden?
Nee, maar ... meer dan 4 ampère heb je toch niet nodig? Daarop kun je een campingkoelkast draaien, jouw telefoon opladen, en water koken met jouw campingkoker. En dat is al luxe, want wij geloven in het old-skool kamperen. Een sterrenmaaltijd koken met behulp van één gasbrander, de telefoon opladen in het sanitair gebouw terwijl je doucht, en met koelelementen slepen naar de gezamenlijke vrieskist. Stroom zit daarom niet standaard bij jouw reservering. Dit boek je apart erbij. Als je stroom erbij boekt, houd er dan wel rekening mee dat je geen apparaten kunt aansluiten die meer dan 920 watt vragen. Meer dan 920 watt gebruiken zorgt er namelijk voor dat de zekering doorslaat en dat je zonder stroom zit. Hoeveel watt jouw apparaat vraagt, kun je vinden op de sticker achterop of onderop het apparaat. De waterkoker die je thuis gebruikt, elektrische kookplaten en elektrische kacheltje zijn vaak funest. Om onze stroom te kunnen gebruiken heb je verder een zogenaamde euro- of CEE stekker nodig, verloopstuk van een driepoot man (nodig om in onze stroompaal te steken) naar standaard vrouw. Heb je die niet, wij hebben ze te leen.
Welke voorzieningen voor campers hebben jullie?
Wij hebben twee stortpunten voor het legen van een chemisch toilet. En dat is het. Geen grijswater stortpunt of een vulpunt voor de watertank. Met wat creativiteit is daar wel een mouw aan te passen met gebruik van tuinslangen of emmers. Toch liever het gemak, bij de camperparken in de buurt (binnen straal 5 km) zijn deze voorzieningen wel aanwezig en mag je er vast even gebruik van maken.

Kamperen

Kan ik met vrienden of familie komen kamperen?
Als dat bij één bevriend gezin of één ander familielid met zijn/haar gezin is, ja dan kan dat. Wil je met meer dan één ander gezin kamperen, dan helaas. Dan zul je het groen van een collega camping moeten opzoeken. Je kunt bij ons namelijk niet met meer dan één ander gezin komen kamperen. Wil je dus kamperen met jouw zus en haar gezin, en jullie ouders; dan zien we jou helaas als groep en kan dit niet. Kamperen met twee vrienden en hun gezin; helaas, dan ook niet. Bij Lolotte kom je voor de saamhorigheid, het ontmoeten, elkaar helpen en om verhalen te delen, zonder poeha. Op het moment dat er meerdere mensen zijn die elkaar kennen, wordt die filosofie aangetast, bewust of onbewust. Je zoekt elkaar immers op, want je komt samen om het weerzien met gezelligheid te vieren. Je zit samen bij iemand voor zijn tent, gaat samen bij het kampvuur zitten en hebt al genoeg aan een paar woorden om elkaars verhalen te begrijpen. De gezinnen die bij jullie op het veld staan, maar niet bij de groep horen, ervaren dit anders. Die gaan niet snel bij het kampvuur zitten waaraan al 8 mensen zitten die elkaar kennen, die storen zich aan de groepsvorming bij de tent naast hen en die zullen overlast ondervinden van de avonden die net te gezellig waren. Vandaar dat wij zeggen. heel leuk, maar niet bij ons.
Waarom mag mijn camper of caravan niet langer zijn dan 6.50 meter?
Die keuze hebben wij om diverse redenen gemaakt. Als eerste, de redenen die te maken hebben met ons terrein. Wij hebben een aantal jaar ervoor gekozen om de verharding van ons terrein weg te halen om ons terrein meer te verbinden in het groen. Hierdoor zijn onze "paden" niet geschikt voor zwaardere kampeermiddelen. Verder zijn wij ons terrein steeds natuurlijker in te delen. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van sommige velden. En zijn onze plekken nogal wisselend in afmeting en hebben soms wat rare vormen waardoor lange/brede kampeermiddelen gewoonweg niet passen. Om te voorkomen dat in het seizoen er opeens een gezin staat dat héél veel zin heeft in kamperen, maar niet op hun plek kan komen of passen, hebben we een beperking op lengte gemaakt. Ten tweede, merkten we de afgelopen jaren dat onze doelgroep aan het veranderen was. We kregen steeds vaker kampeerder die kiezen voor luxe en ruimte. De caravans en campers die kwamen werden groter en steeds luxer. Daarmee kwam ook een kampeerder die andere wensen had ten aanzien van een camping, dan datgene dat wij bieden. Wij hebben geen luxe toiletgebouw, geen ontzorging in de vorm van animatie of restaurant. Wensen waar wij niet aan konden voldoen maar vooral ook niet wilden. Dat is niet waar Lolotte om draait. Door een lengte beperking op te leggen, hebben wij gemerkt dat wij beter onze doelgroep weten te bereiken.
Mag onze hond mee naar Lolotte?
Ja, die mag zeker mee. Houd hem of haar wel aangelijnd (of plaats een hondenhek rondom jouw plaats), en als hij of zij per ongeluk haar behoefte doet op ons terrein ruim dit dan direct op. Verder vinden we het wel fijn als de honden die mee komen kamperen gewend zijn aan beweging om hen heen en lief zijn naar andere mensen. Per kampeerplaats mag je maximaal twee honden mee nemen. Dit geef je aan bij het boeken.
Kan ik een bijzettentje plaatsen?
Ja, dat kan. Naast jouw hoofdkampeermiddel past er op jouw kampeerplek één bijzettentje van max 4 m2. Hier betaal je niet extra voor.
Mag ik tijdens mijn verblijf bij jullie mijn verjaardag of die van één van mijn kinderen vieren?
Als je het klein viert voor bezoek van buitenaf, maar groots voor jouw medekampeerders, dan kan dat zeker. Je mag bij ons maximaal 4 personen (inclusief kinderen) aan bezoek ontvangen per dag. Voor verjaardagsfeesten met de hele familie of vriendengroep is onze camping niet geschikt. Willen alle opa's, oma's, tantes, neven, en vrienden komen. Vier dan jouw verjaardag op een andere plek. Spreek bijvoorbeeld af bij Erve Brooks, een heerlijke speeltuin met blotevoetenpad en pannenkoekenrestaurant.
Kan ik eerder komen of later vertrekken?
Nee, in principe is het niet mogelijk om op de aankomstdag eerder te komen of op jouw vertrekdag pas eind van de middag te gaan. Over het algemeen zijn we volgeboekt, en dat betekent dat op de ochtend van jouw aankomstdag een ander gezin staat te zweten om hun spullen op tijd ingepakt te krijgen, en op de dag van vertrek zijn jullie dat. Om elkaar niet op te jutten, ben je op jouw aankomstdag vanaf 14.00 uur welkom en op de dag van jouw vertrek vragen wij je om voor 12.00 uur ons terrein te hebben verlaten. Wil je toch graag weten of er een mogelijkheid is, neem dan minimaal een dag van te voren contact met ons op of loop langs de receptie.

Verhuur

Hoeveel verhuuraccommodaties hebben jullie?
Wij hebben één accommodatie in de verhuur, de La Lo Lotte. Een zelfgebouwd houten huisje die zo dicht mogelijk bij het comfort van kamperen is gehouden.
Is de La Lo Lotte ook geschikt voor meer dan 4 personen?
Nee, de La Lo Lotte biedt slaapruimte aan slechts vier personen, waarvan maximaal twee volwassenen. De slaapzolder is namelijk door de krappe ruimte alleen geschikt voor kinderen.

Boeken

Ik heb geen reserveringsbevestiging ontvangen.
Heb je al bij de spam gekeken? De bevestigingen worden namelijk automatisch verstuurd door ons reserveringssysteem, en met name hotmail heeft daar moeite mee en beschouwd ze als spam. Vind je de bevestiging daar, zorg dan gelijk dat je aangeeft dat ons e-mailadres geen ongewenste mail bevat. Vind je de bevestiging niet in de spam? Neem dan contact met ons op.
Wat als ik mijn reservering moet annuleren?
Dat vinden we ontzettend jammer, maar soms gebeurt dat. Bij het annuleren van jouw reservering heb je te maken met onze annuleringsvoorwaarden. Je hebt altijd twee weken bedenktijd waarin je nog kosteloos kunt annuleren. Daarna komen er annuleringskosten om de hoek kijken en hoe dichter je tegen jouw aankomstdag zit hoe hoger deze kosten. Onze annuleringsvoorwaarden staan in onze algemene voorwaarden die in bijlage zijn meegezonden met jouw reservering. Je vindt ze ook op onze website op de pagina | praktische informatie.
Mag ik bij aankomst zelf mijn plek kiezen?
Nee, bij het reserveren kies je al jouw plek. Als je tijdens het reserveren aangeeft een voorkeurslocatie te hebben dan komt onze plattegrond naar voren met daarop alle nog beschikbare plekken. Je kunt dan aanklikken welke plek jij graag wilt. Geef je aan geen voorkeurslocatie te hebben, dan zal het reserveringssysteem een plek voor jou uitkiezen en vastleggen. Op jouw reserveringsbevestiging staat welke kampeerplek je hebt. Wil je deze wijzigen, neem dan contact met ons op.
Kan ik bij vrienden staan?
Kom je kamperen met een ander gezin en wil je graag naast elkaar staan, dan kun je twee dingen doen: 1. Maak de eerste boeking - geef aan een voorkeurslocatie te hebben - kies een plek waarbij je al kunt zien dat de plek ernaast ook vrij is - geef bij opmerking aan dat je graag naast vrienden staat met vermelding van hun achternaam - maak na het afronden van de eerste boeking direct een tweede boeking - kies wederom voor een voorkeurslocatie - en kies nu de plek naast de net gekozen plek - geef in de opmerking bij deze reservering ook aan dat je graag naast vrienden staat met vermelding van hun achternaam. 2. Of stuur ons een mail met de gewenste informatie en wij maken twee boekingen naast elkaar. Let op: Bij ons kun je niet kamperen met meer dan één ander gezin. Lolotte is geen plek voor vriendenweekenden of familiereünies.

Buchen bei Lolotte

TOLL, DU WILLST BEI UNS CAMPEN!

In 2024 sind wir geöffnet von 6. Juli bis 27. August | Sommerurlaub

Wir bitten du für eine Buchung online mindestens 3 Nächte bei uns zu verbringen. Wenn du für zwei Nächte kommen möchtest, kontaktiert du uns bitte per E-mail oder Telefon.

 

In den folgenden Sommerwochen haben wir noch freie Plätze:

0-3 Jahre Feld: 6-19 Juli und 16-27 Aug

2-7 Jahre Feld: 6-19 Juli und 16-27 Aug

6-10 Jahre Feld: 6-20 Juli und 16-27 Aug, mit einem weiteren Plats ohne elektra dazwischen vom 29-5 Aug und vom 11 Aug (dieser Plats kann nur per E-mail oder telefon reserviert werden).

 

Wenn du mit dem Kalender keine Lösung findest, ruft du oder schreibst uns bitte an: +31 (0)6 1121 3155 | info@campinglolotte.nl. Wir helfen du gerne weiter.

Nach Abschluss deinen Reservierung erhältst du automatisch eine Bestätigung per E-Mail. Wenn du es nicht in deinem Posteingang finden kannst, überprüfen du dann deinen Spam-Ordner.

Hinweis:

– Du kannst bei uns mit nur einer weiteren befreundeten Familie campen. Wenn du mit mehr Personen campen willst, suchst du dann nach dem Grün eines anderen Campingplatzes.

– Wohnwagen länger als 6 Meter (inkl. Deichsel) und Wohnmobile länger als 6.5 Meter sind bei uns nicht gestattet.

Um mehr über unsere Hausordnung zu erfahren, liest du unsere Allgemeinen Geschäftsbedingungen.

 

 

 

 

Plan